[MangoH] insert HL module in primary socket


#1

We want test HL module on MangoH board.

I have insert HL8548 or HL8548-G on MangoH or HL Dev. kit.

In the HL Dev. kit is working fine, we can using uart or usb to control module.

when we insert HL8548 to MangoH primary socket and power on,
we found the VID and PID is strange, and the uart can’t be used.
the usb will disconnect quickly, I have no ideal about the issue.

Does anyone have test the case or guide me how to using?

below is log from linux, it’s same as windows.

[17623.632230] usb 1-6: new high-speed USB device number 10 using xhci_hcd
[17623.761732] usb 1-6: config 1 interface 0 altsetting 0 endpoint 0x81 has an invalid bInterval 255, changing to 11
[17623.761736] usb 1-6: New USB device found, idVendor=058b, idProduct=0041
[17623.761738] usb 1-6: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
[17623.762376] cdc_acm 1-6:1.0: ttyACM0: USB ACM device
[17628.766351] usb 1-6: USB disconnect, device number 10
[17629.006221] usb 1-6: new high-speed USB device number 11 using xhci_hcd
[17629.247831] usb 1-6: New USB device found, idVendor=8087, idProduct=07ed
[17629.247834] usb 1-6: New USB device strings: Mfr=0, Product=0, SerialNumber=0
[17629.247945] usb 1-6: ep 0x83 - rounding interval to 4 microframes, ep desc says 5 microframes
[17629.247947] usb 1-6: ep 0x2 - rounding interval to 4 microframes, ep desc says 5 microframes

#2

Greetings from Tunisia,

I do think the Mangoh support only the WP modules on the main socket. On the second socket you can use the HL but you need then a WP module.

I am facing the same issue here as well. Did you solve this ?

Regards,
Yassin


#3

Hi ,

Yes, mangOH will support HL8 and HL7 modules on main socket.
HL8 has two possible use cases:

a. Case 1: If application has 5V supply
Connected 5V supply to USB_VBUS
Set AT+WMUSBVCC=0 (>4.75V for USB connection detect).

b. Case 2: If application has no 5V supply
Connect VBATT to USB_VBUS (mangOH use case)
Set AT+WMUSBVCC=1 (>2.5V for USB connection detect).

So, you need to send AT command to configure unit properly. I am not sure what your module is set to by default, but please try send AT+WMUSBVCC=1 to the module and then plug it into mangOH.

cheers,
Ashish


#4

[quote=“ashiot”]Hi ,

Yes, mangOH will support HL8 and HL7 modules on main socket.
HL8 has two possible use cases:

a. Case 1: If application has 5V supply
Connected 5V supply to USB_VBUS
Set AT+WMUSBVCC=0 (>4.75V for USB connection detect).

b. Case 2: If application has no 5V supply
Connect VBATT to USB_VBUS (mangOH use case)
Set AT+WMUSBVCC=1 (>2.5V for USB connection detect).

So, you need to send AT command to configure unit properly. I am not sure what your module is set to by default, but please try send AT+WMUSBVCC=1 to the module and then plug it into mangOH.

cheers,
Ashish[/quote]

Thanks, It’s fixed.


#5

Hi,
What if I don’t have any other module where I can insert HL module? I only have MangOH green and i need to use a HL module with it.
Regards.